ELEGANCE AQUA

Kamin na pelet


Vrhunska estetika uz maksimalan učinak
Baš kao što je voda izvor života, Elegance Aqua kamin je vrhunski izvor toplote za cijeli dom. Ovaj kamin dolazi iz ponude premium modela, koje, pored kvalitete materijala i tehnologije, krasi i vrhunski dizajn. Pažljivo dizajnirani detalji, uz velika staklena vrata, te vidljiv dugački plamen, daju svakom domu poseban ugođaj i atmosferu.
Moderan dizajn ovog modela prate vrhunska tehnologija i funkcionalnost. U ložište kamina ugrađen je vatrootporni šamot, koji pospješuje sagorijevanje, te isijava visoku temperaturu u prostoriju u kojoj se nalazi (do 5kW), zbog čega u istoj nije potreban dodatni radijator.
Kamin Elegance Aqua se isporučuje sa ugrađenom cirkulacionom pumpom, ekspanzionom posudom i sigurnosnim ventilom, što ga čini u potpunosti pripremljenim za spajanje na instalaciju grijanja. Sa svojim velikim rasponom u četiri snage, od 15 – 33 kw, Elegance Aqua može zagrijavati prostore i do 300 m2. Istovremeno, ugrađeni WiFi modul omogućava upravljanje na daljinu.

Digitalna regulacija u svakom momentu upravlja sagorijevanjem. Upravljački software se prilagođava situaciji pružajući u svakom trenutku minimalnu potrošnjuenergenta i optimalne emisije plinova.

Kotao može biti kontroliran daljinskim putem. Moguće je spojiti sobni termostat, Wi-Fi modul te vršiti nadzor i kontrolu rada.

Smart stop funkcija obezbjeđuje da se kotao automatski gasi ukoliko temperatura vode pređe zadanu

Šamotirano ložište s automatskim čišćenjem plamenika.

Ostale informacije

Tabela sa pregledom tehničkih podataka


Informacije


Certifikat


Priručnik za korištenje i rukovanje