Hr/Bo/SrDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Italian - ItalyFrench (Fr)

  Kotlovi na ugalj

 

Toplovodni kotao „TF“  je automatski kotao, koji uz minimalan napor omogućava zagrijavanje Vašeg doma.

Namijenjen je sagorijevanju mrkog uglja granulacije „grah“, što na našim prostorima predstavlja najekonomičniji način grijanja. Lako ga je nabaviti i zagarantirana mu je niska cijena.

Kotao je opremljen samodozirajučim sustavom visoke kvalitete, koji prema zadanom intenzitetu samostalno dozira ugalj iz spremnika u ložište. Pomoću ventilatora ugalj  sagorijeva u ložištu, te se nastali pepeo obrušava u lugaru, koja se nalazi neposredno ispod ložišta.

Ovaj čitav proces kontroliranog doziranja potrebne količine uglja i kisika omogućava maksimalno izgaranje uz smanjene mogućnosti rošenja  kotla i stvaranja nisko-temperaturne korozije.

„TF“ kotlovi nemaju automatsko paljenje ali jednom kad se potpale zadržavaju žar u ložištu i do 12 sati pri isključenju iz napajanja električnom energijom.  Ponovnim napajanjem ventilator raspiruje žar i nastavlja sa radom.

Kotao za vrijeme normalnog rada uvijek nastoji dostići zadanu vrijednost temperature  vode u kotlu, a automatski gasi dozator u trenutku kada se postigne željena temperatura objekta koji se grije ili vrijednost temperature vode u kotlu.  Padom vrijednosti zadane temperature vode ispod određene granice dozator nastavlja sa radom.

Kotao automatski nadzire promjene temperature vode u kotlu  te na osnovi promjena pali i gasi dozator kotla.  Ova fleksibilnost omogućava optimalno iskorištenje energenta i jednostavnost  grijanja u cilju Vašeg zadovoljstva.

Ubacivanjem dodatne rešetke (dolazi zajedno sa kotlom) može sagorijevati  drvo i ugalj u kocki, što pruža iznimnu sigurnost u nabavi energenta.

Kotao „TF“ je izrađen od kvalitetnog čeličnog lima što mu jamči otpornost na niskotemperaturnu koroziju i dugotrajnost.

U ponudi imamo kotlove nazivnih snaga 35, 50, 75, 100, 150 i 200 kW.

Sva testiranja na kotlovima su urađena sa ugljem iz RMU Zenica.

 
KOTAO NA UGALJ  

 

 

 

Alt=" "  

 

   Tehnički podaci

 

tehpodaciTF112012

 

 

 

 

KOTAO TF PRESJEKTF DIMENZIJE

 

 Ugalj


Ugalj


Mrki ugalj granulacije grah 5-25 mm ( separirano oprani) je najjeftiniji i najdostupniji energent koji se može dobiti na našem tržištu.

Veliki broj rudnika mrkog uglja na području BiH osigurava kvalitetnu i pravodobnu opskrbu ovim energentom.

Ugalj „grah“ granulacije je najčešći proizvod s obzirom da se koristi u termoelektranama, te je ujedno najjeftiniji, tako da Vam ovim energentom nudimo najpovoljniji način grijanja.